Nieuws over De Dagmoed

“Ik vind het steeds uitdagend om met verschillende persoonlijkheden te werken.”

?Arlynn De Clercq werkt sinds november 2019 als begeleider in De Dagmoed. We mochten haar enkele vraagjes stellen over haar ervaringen in De Dagmoed.


Hoe kwam je bij De Dagmoed terecht?

Ik werk sinds november 2019 in De Dagmoed, dus ondertussen ongeveer 9 maanden. Ik was destijds klaar voor een nieuwe uitdaging en ben uiteindelijk bij De Dagmoed terecht gekomen. Ik wou graag aan de slag in de sociale sector. Ik ben een sociaal beestje en wilde graag werken met en voor mensen. Ik heb de eerste twee maanden meegewerkt als begeleider. Dit om de kneepjes van het vak op de werkvloer goed onder de knie te krijgen. Het was een leerrijke periode waarin ik alle medewerkers, begeleiders en ondersteunend personeel beter leerde kennen. Daarnaast leerde ik onze klanten kennen en meer specifiek wat De Dagmoed allemaal voor hen doet. Na deze inloopperiode heb ik voornamelijk meegewerkt aan verschillende projecten.


Hoe is je eerste periode hier in De Dagmoed verlopen?

Ik heb me vanaf het begin enorm welkom gevoeld in De Dagmoed. Het was tot nog toe een aangename maar ook bewogen periode. Begin dit jaar heb ik me kunnen uitleven in enkele projecten, zoals het project 5S in het kader van onze opendeurdag. Ik vond het super. Maar jammer genoeg heeft het Corona virus ervoor gezorgd dat mijn eerste periode ook meteen wat moeilijkheden kende. Desondanks vind ik het fijn dat ik ook in deze moeilijkere periode mijn steentje kan bijdragen voor De Dagmoed.


Hoe heb je de afgelopen periode met Corona ervaren?

Het is uiteraard een lastige periode geweest. De projecten waaraan ik meewerkte, vielen stil en ik zag mijn collega’s heel weinig. Toch werd ik steeds goed ondersteund en bleef ik up to date over de situatie in De Dagmoed. Ik voelde me heel erg betrokken. Maar ik heb de structuur, regelmaat en het sociaal contact wel steeds gemist. De voorbije maanden heb ik, samen met mijn collega’s, diverse opleidingen gegeven aan onze medewerkers in kader van het Corona virus. Dit gaf me veel voldoening. Ik hoop uiteraard dat we de draad snel volledig terug kunnen opnemen.


Wanneer is een dag voor jou op het werk echt geslaagd?

Een drukke werkdag waarin ik mezelf helemaal heb kunnen geven. Ik hou ervan als ik mensen kan helpen en effectief een meerwaarde ben voor de organisatie. Wanneer een project goed loopt en een succes wordt, haal ik daar veel voldoening uit. Ik hou van variatie en afwisseling en loop graag eens rond om te voelen wat er leeft op de werkplek.


Wat vind je een uitdaging in jouw job?

Ik vind het steeds uitdagend (maar ook heel leuk!) om met verschillende mensen en dus verschillende persoonlijkheden samen te werken. Verschillende ideeën, nieuwe inzichten, andere invalshoeken… heel uitdagend en super interessant.


Wat doe je graag in jouw vrije tijd?

Ik ben gepassioneerd door alles wat met de gezondheid van de mens te maken heeft, zowel fysiek (beweging, yoga, sport,...), mentaal als naar voeding toe. Ik geef ook voedingsadvies en yogales in de praktijk van mijn vriend. Ik ben gelukkig als ik in beweging ben en vind het belangrijk om goed voor mezelf te zorgen. Daarnaast ben ik het liefst onder familie of vrienden.

Super bedankt Arlynn voor het interview!

Contacteer ons voor bijkomende vragen en/of informatie.

Volg onze laatste updates via Facebook, Instagram, LinkedIn en Google My Business.

De Dagmoed Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten?
Vergeet dan zeker niet om u in te schrijven op onze nieuwsbrief.