Wendy De Tandt

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Een enorm boeiend verhaal dat mij iedere morgen met plezier uit bed haalt!

Wendy De Tandt, algemeen directeur, werkt als sinds oktober 2002 in De Dagmoed.We stelden haar enkele vraagjes over haar ervaringen in De Dagmoed.

Hoelang werk je al in De Dagmoed en wat was je motivatie om dit werk te doen?

Ik werk sinds 2002 in De Dagmoed.Ik startte als productieverantwoordelijke en ik ben sinds mei 2003 gestart als algemene directeur.

Ik ben van opleiding licentiaat pedagogishe wetenschappen en werkte aanvankelijk in de sociale sector (voorziening personen met een niet-aangeboren hersenletsel) en wilde eigenlijk veranderen van werk naar de profitsector. Ik dacht dat een tewerkstelling in een toenmalige “beschutte werkplaats” een ideale overgang zou zijn tussen de profit- en de sociale sector.

Maar sindsdien ben ik blijven hangen. En dit brengt mij bij mijn motivatie. Ik vind de social profit en meer specifiek de maatwerkbedrijven een waanzinnig interessante en motiverende sector. Een organisatie en zijn medewerkers meenemen in een verhaal van tewerkstelling van mensen met een afstand tot het normale arbeidscircuit gecombineerd met een samenwerking met klanten in een economische realiteit vind ik persoonlijk een enorm boeiend verhaal dat mij iedere morgen met veel plezier uit bed haalt.

Wat vind je fijn aan je job en wat zijn de uitdagingen?

Ik vind het samenwerken met mensen heel fijn, ook al levert dat soms ook frustraties op. Mensen denken niet allemaal hetzelfde en hebben niet allemaal hetzelfde referentiekader. Maar daar ligt dan net de uitdaging om de organisatie steeds op een hoger niveau te tillen om de tewerkstelling van onze mensen te vrijwaren en continu uit te breiden.

De uitdagingen in een steeds veranderende maatschappij zijn legio. Technologie en digitalisering vind ik persoonlijk een zeer grote uitdaging. Zeker in een sector die van nature minder gericht is op deze zaken. Maar evenzeer de begeleiding op maat van onze mensen blijft een dagelijkse uitdaging en een dansen op een slappe koord. Steeds opnieuw hete evenwicht vinden tussen tewerkstelling, mogelijke doorstroom naar het reguliere arbeidscircuit en de begeleiding op maat van onze mensen. De grootste uitdaging vind ik persoonlijk om SAMEN het juiste tempo te vinden om SAMEN de weg te gaan naar een zinvolle, uitdagende en langdurige tewerkstelling voor al onze medewerkers!

Wat doe je zoal in je vrije tijd?

Ik probeer wat te lopen, fietsen en zwemmen. Maar ook het gewoon samen zijn met mijn gezin staat vaak op mijn verlanglijstje in mijn vrije tijd. Ook ben ik een fervent lezer, zowel fictie als non-fictie.

Bedankt Wendy voor dit gezellige interview!

Foto’s

Blijf op de hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en/of volg ons via onze sociale media kanalen.
Zo verneemt u ons nieuws altijd uit eerste hand.

Meer getuigenissen

Duurzaam partnership tussen Oké Koffie en Dagmoed Klanten

Duurzaam partnership tussen Oké Koffie en Dagmoed

Hoe Oké Koffie zijn koffie zo duurzaam maakt? De keuze van koffiebonen, maar vooral hun productieproces. De koffieproducent werkt reeds lange tijd samen met maatwerkbedrijf ...
Dagmoed - Begeleider Helga aan het woord Begeleiders

Helga Avet

De uitdaging is uiteraard een zo goed mogelijke aanpak hanteren bij de doelgroep medewerkers. 
Dagmoed Florian aan het woord Begeleiders

Florian Tatar

Ik vind het heel aangenaam werken in De Dagmoed. Geen enkele dag is hetzelfde en dat maakt het nooit saai.
Klant 4Anim-all aan het woord Klanten

4Anim-all

Voor onze klant, 4Anim-all, kregen wij de eer mee te werken aan het project van haar speciale hondenkussen. Hieronder deelt ze graag haar ervaringen met ...
Maninder Kaur aan het woord Doelgroepmedewerkers

Maninder Kaur

Ik vind het aangenaam dat er steeds veel afwisseling zit in de taken die ik uitvoer.
Klant aan het woord Politie Zone Geraardsbergen Klanten

Politie Zone Geraardsbergen

Na al die jaren, beschouwen we jullie werknemers écht als een volwaardig deel van ons politiekorps. 

Meer info over onze diensten?

Neem vrijblijvend contact op

Scroll naar boven

Deze website maakt gebruik van cookies om uw gebruikerservaring te verbeteren.